Kui mul tekib ühel ilusal õhtul vastupandamatu soov süüa järgmisel hommikul pannkooke vaarikatoormoosiga, siis pole pikalt vaja mõelda: panen jalga oma mustikaplekilised püksid ja täpilised kummikud, seon vööle vana plekist piimamannergu ning siirdun metsa. Vaarikate korjamist armastan ma väga, sest augustikuised raiesmikud on täis hääli, lõhnu ja värve, koduteel aga võib näha, kuidas koos läheneva hämarikuga kerkib metsa tagant hiigelsuur apelsinioranž täiskuu. Koju jõudes jääb aga vaid üle vaarikatest toormoos valmistada ning veenda kedagi hommikul pannkooke küpsetama.
Vaarika-pannkoogitort
Pannkoogid:
3 muna
240 g jahu
Veidi soola
5 dl piima
50 g toiduõli
Täidis:
250 g kohupiima
2 dl vahukoort
3 sl suhkrut
1 sl vanillisuhkrut
500 g vaarikaid + maitse järgi suhkrut
Kaunistamiseks:
Vaarikaid
Riivitud šokolaadi
Klopi munad kergelt lahti, lisa pool jahust ning sega ühtlaseks. Lisa kolmandik piimast, ülejäänud jahu ning sega jälle ühtlaseks. Sega juurde ülejäänud piim, toiduõli ja sool. Jäta tainas kaheks tunniks seisma, seejärel sega läbi, lisa vajaduse korral veidi vett ning küpseta 18 cm läbimõõduga pannil õhukesed pannkoogid.
Hõõru vaarikad koos meelepärase koguse suhkruga toormoosiks. Vahusta koor, sega juurde kohupiim, suhkrud ja paar supilusikatäit toormoosi. Aseta serveerimisalusele pannkook, kata kohupiimatäidisega, lisa järgmine pannkook, kata toormoosiga. Jätka tegevust, kuni aineid jätkub. Kaunista riivitud šokolaadi ja vaarikatega.