Vahukooredessert vaarikate ja viskiste kaerahelvestega
neljale kuni kuuele
100 g hästi jämeda jahvatusega kaerajahu või täisterakaerahelbeid
3 sl šoti viskit
85 g ehk 1 dl suhkrut
4 dl 35% rõõska koort
400 g värskeid või külmutatud vaarikaid
- Sega kaerajahu või -helbed mõne lusikatäie suhkruga. Rösti kergelt kuumas ahjus või mittenakkuval praepannil – ära kõrveta! Sega viski sooja suhkru-kaerasegu hulka ja lase 10 min tõmmata.
- Vahusta rõõsk koor ülejäänud suhkruga tugevaks vahuks.
- Suru umbes pooled vaarikad kahvliga katki ning sega koos suurema osa kaeraseguga vahukoore hulka.
- Laota vahukooresegu ülejäänud vaarikate ja röstitud kaerahelvestega kihiti magustoidupokaalidesse.
- Hoia enne serveerimist u 30 min jahedas.