Vahukooredessert vaarikate ja viskiste kaerahelvestega

Pille Petersoo (Nami-nami.ee)
Kodu & Aed
01.01.2013
Vahukooredessert vaarikate ja viskiste kaerahelvestega | Juta Kübarsepp

Šoti köögist inspireeritud magustoit. Sitkete šotlaste armastatud vahukooredesserdis Cranachanis on ühendatud mägilaste kaks suurt lemmikut – kaer ja viski. Eriti mõnus jääb see magustoit mõne suitsusema linnaseviskiga.

Vahukooredessert vaarikate ja viskiste kaerahelvestega

neljale kuni kuuele

100 g hästi jämeda jahvatusega kaerajahu või täisterakaerahelbeid

3 sl šoti viskit

85 g ehk 1 dl suhkrut

4 dl 35% rõõska koort

400 g värskeid või külmutatud vaarikaid

  • Sega kaerajahu või -helbed mõne lusikatäie suhkruga. Rösti kergelt kuumas ahjus või mittenakkuval praepannil – ära kõrveta! Sega viski sooja suhkru-kaerasegu hulka ja lase 10 min tõmmata.
  • Vahusta rõõsk koor ülejäänud suhkruga tugevaks vahuks.
  • Suru umbes pooled vaarikad kahvliga katki ning sega koos suurema osa kaeraseguga vahukoore hulka.
  • Laota vahukooresegu ülejäänud vaarikate ja röstitud kaerahelvestega kihiti magustoidupokaalidesse.
  • Hoia enne serveerimist u 30 min jahedas.

 

Sarnased artiklid