Siintoodud kogustest saab 12 väiksemat või 9 suuremat muffinit.
Paprika ja fetajuustuga muffinid
180 g nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
2 tl kuivatatud punet
näpuotsaga soola
2 muna
50 g õli
150 g hapukoort
200 g fetat
1 punane paprika
Suitsulõhega muffinid
180 g nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
näpuotsaga soola
3 muna
150 g hapukoort
2 sl kanget sinepit
100–150 g külmsuitsuforelli või -lõhet
hakitud värsket tilli
Peedi ja sinihallitusjuustuga muffinid
180 g nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
2 tl kuivatatud basiilikut või pitsamaitseainet
näpuotsaga soola
2 muna
150 g kohvi- või hapukoort
50 g õli
100 g sinihallitusjuustu
100 g keedetud peeti
Naadi ja juustuga muffinid
180 g nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
noaotsaga soola
2 muna
150 g hapukoort
50 g õli
suur peotäis noore naadi lehti (kupata ja haki)
150 g riivitud juustu
Kõikide muffinite valmistamise käik on sarnane.
- Sega esmalt kausis omavahel kuivained.
- Seejärel lisa munad, hapukoor ja õli ning sega kergelt läbi.
- Viimasena pane juurde lisandid – riivitud või murendatud juust, hakitud või riivitud peet, paprika jne.
- Tõsta taigen korralikult võitatud või pabervormiga vooderdatud muffinivormidesse ja küpseta 200kraadises ahjus 14–20 min, kuni muffinid on kenasti kerkinud ja küpsenud.
NIPP: 1 dl nisujahu kaalub umbes 60 grammi.