
Keefirisupp redise ja kurgiga
Kuuele. Lihtne külmsupp mõnusaks vahepalaks.
1 liiter keefirit
Soola ja cayenne’i pipart
2 pikka kurki
Kimp rediseid
Peotäis sibulapealseid
Peotäis hakitud maitserohelist (tilli, peterselli, koriandrit)
Kalla külm keefir kaussi, maitsesta soola ja tšillipipraga. Puhasta aedviljad ja haki peeneks, lisa koos hakitud maitserohelisega supile. Serveeri kohe.

Redis ja vääriskala
Kahele kuni neljale. Veidi jaapanihõnguline eelroog, kus redis on saanud kaaslaseks väga värske ja kvaliteetse siia- või lõhekala. Kui sulle meeldib jaapanlaste sashimi, siis proovi kindlasti. Võimaluse korral kasuta erivärvilisi rediseid!
200 g hästi värsket lõhe- või siiafileed
(sidrunimahla)
Paar suuremat redist
Külmpressitud oliiviõli
Meresoolahelbeid ja värskelt jahvatatud
Musta pipart
Kaunistamiseks idandeid või ürdivõrseid
Lõika kalafilee hästi terava noaga kerge, umbes 45kraadise nurga all õhukesteks viiludeks. Soovi korral piserda kalatükkidele veidi sidrunimahla. Lõika redised imeõhukesteks viiludeks. Laota kalaviilud ja rediserattad vaheldumisi või kenasti üksteise kõrvale serveerimisvaagnale. Peale nirista veidi oliiviõli ning puista mõned meresoola helbed ja pisut musta pipart. Maitsesta idandid tilga sidrunimahla, oliiviõli ja näpuotsatäie soolaga. Sega läbi ning kasuta neid redise ja kala kaunistamiseks.
Variant: lisa ahjupannile ka toorsuitsupeekoni kuubikuid. Enne serveerimist võid veidi palsamiäädikat peale niristada.

Röstitud redised
Rediseid
Oliiviõli
Meresoolahelbeid
Tüümianilehekesi
Sega redised oliiviõliga. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 15–20 minutit. Puista julgelt peale meresoolahelbeid ja serveeri.