Lehttaignarullid pohlamoosi ja verivorstiga
pärmi-lehttaignat
pohlamoosi
kuivatatud majoraani
meelepärast verivorsti
määrimiseks muna
- Rulli pärmi-lehttaigen veidi õhemaks. Määri pealt pohlamoosiga ning pudista ühtlaselt üle verivorstisisu või hakitud verivorstiga. Soovi korral puista peale veidi kuivatatud vorstirohtu ehk majoraani.
- Keera taigen tihedasti rulli. Väiksemate suupisterullide jaoks kasuta u 10–15 cm laiust lehttaignaplaati, siis ei tule rullid nii laiad.
- Lõika rull 2 cm paksusteks juppideks, tõsta paberist või silikoonist muffinivormidesse ja seejärel ahjuplaadile. Pintselda pealt munaga.
- Küpseta 225° ahjus 10–15 min, kuni pirukad on kenasti kerkinud ja pealt kaunilt kuldsed. Serveeri soojalt või jahtunult.
Vutimunad verivorstitekis
24 vutimuna
250 g verivorsti
250 g hakkliha
1 sl röstitud sibulahelbeid
soola ja musta pipart
Paneerimiseks:
jahu
muna
riivsaia või -leiba
Frittimiseks õli
- Pane vutimunad keevasse vette ja keeda 2–3 min. Tõsta pott tulelt, kurna ja vala peale külm vesi. Lase jahtuda, siis koori vutimunad ettevaatlikult.
- Eemalda verivorstidelt kest, pudista need katki või haki peeneks. Sega kausis verivorstimass, hakkliha ja sibulahelbed (võid ka ühe väikese sibula peeneks hakkida ja võis kuldseks praadida), maitsesta soola-pipraga.
- Võta u 1 sl hakkmassi ning suru peopesas õhukeseks kettaks. Aseta keskele vutimuna, ümbritse hakkmassiga. Peida kõik munad hakkmassi sisse.
- Veereta hakklihapallikesi jahus, lahtiklopitud munas ning seejärel riivsaias.
- Küpseta mõõdukalt kuumas õlis kenasti kuldpruuniks. Serveerimiseks lõika pikuti pooleks.