Maasika-tomati külmsupp
Kuuele kuni kaheksale
Hispaanlaste suvelemmik gazpacho ehk külm tomatisupp on saanud täiendust magusate maasikate näol. Eestlastele ehk mõnevõrra ootamatu kooslus, aga tuletame meelde, et botaanika mõistes on ka tomatid marjad.
500 g küpseid maasikaid
500 g küpseid tomateid
5–6 sl head oliiviõli
1 sl veiniäädikat
1 väike küüslauguküüs
soola ja musta pipart
vajadust mööda suhkrut
Pane maasikad, tomatid, oliiviõli, veiniäädikas ja kooritud küüslauguküüs kannmikserisse või köögikombaini ning püreesta. ühtlasema massi saamiseks võid külmsupi läbi sõela hõõruda. Maitsesta supp soola, pipra ja vajaduse korral ka suhkruga parajaks. Hoia serveerimiseni külmkapis.
Sealihasalat maasikate ja palsamiäädikaga
Kuuele kuni kaheksale. Kui soovid, võid praetud piprafilee asendada vinnutatud singiga. Tulemuseks on suvine ja nägus salat.
400–450 g sea sisefileed
2 tl purustatud musta pipart või head
Piprasegu
1 sl oliiviõli
250 g puhastatud maasikaid
4 sl head palsamiäädikat
Umbes 100 g rohelisi salatilehti (nt rukola või põldkännak e põldsalat)
100 g kitsejuustu (võib olla feta)
2 sl röstitud päevalilleseemneid või
Mandlilaaste või hakitud pähkleid
Soolahelbeid
Võta seafilee umbes tunnike varem toatemperatuurile soojenema. Hõõru filee julgelt pipraga sisse. kuumuta suurel paksupõhjalisel praepannil õli, siis tõsta pannile seafilee ning pruunista see korralikult ümberringi. väldi siiski liigset küpsetamist, sest muidu muutub liha tuimaks. Tõsta filee pannilt ning lase veidi jahtuda. lõika piprafilee seejärel õhukesteks viiludeks. Puhasta maasikad, sega palsamiäädikaga. Tõsta vaagnale või kaussi salatilehed, puista peale maasikad ning seafileelõigud. Murenda peale juust, puista üle päevalilleseemnetega. kõige peale raputa mõned soolahelbed ja serveeri.