Feta-spinatitäidisega lehttaignapirukas
750 g–1 kg pärmi-lehttaignat
1 suur hakitud sibul
1 sl kuivatatud punet
1 muna
500 g kreemjat fetat või fetalaadset juustu
400 g külmutatud hakitud spinatit
musta pipart
õli praadimiseks
- Sulata spinat, suru vajadusel kuivemaks.
- Prae sibul suurel pannil oliiviõlis pehmeks.
- Lisa spinat, feta ja pune, maitsesta pipraga. Kuumuta läbi, siis tõsta pann tulelt.
- Lase veidi jahtuda, siis sega juurde lahtiklopitud muna (jäta veidi piruka määrimiseks).
- Rulli taigen lauale ja määri täidisega.
- Keera pirukas rulli ja tõsta ettevaatlikult küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri pealt munaga.
- Küpseta 220° ahjus u 30 minutit, kuni pirukas on pealt kaunilt tumepruun.