Nädalavahetuse retsept taimetoidu austajatele: kukeseentega täidetud paprika

kodus.ee
Väikese kalorsusega tervisepomm on tõeline kingitus kaalulangetajale. | Shutterstock

Paprika on ääretult tänuväärne toiduaine. See maitsev köögivili ületab C-vitamiini sisalduselt nii apelsini kui ka sidrunit – juba 30 grammist paprikast piisab, et saada vajalik päevane C-vitamiini kogus.

 

Paprika suudab isegi peale konserveerimist säilitada poole oma C-vitamiini kogusest. Lisaks on seal ka A-, P-, K- ja B-rühma vitamiine, kaaliumi, mangaani, fosforit ja magneesiumit. Väikese kalorsusega tervisepomm on tõeline kingitus kaalulangetajale.

 

Kukeseentega täidetud paprika

Tarvis läheb:

3 punast paprikat

300 g kukeseeni

1 suur sibul

1 sl õli

1 sl võid

3 sl kukeseenemaitselist sulatatud juustu

2 dl riivjuustu

soola, pipart

1 dl hakitud peterselli

Tee nii:

Haki seened ja sibul. Prae õli ja või segus, kuni vedelik on aurustunud. Sega hulka sulatatud juust, maitsesta soola ja pipraga ning sega hulka hakitud petersell.


Poolita paprikad, eemalda seemned ja pane paprikad kaussi. Vala peale keev vesi. Vala vesi viie minuti pärast ära, jahuta pisut ja täida paprikapoolikud kukeseeneseguga.
Lao paprikad ahjuvormi, puista peale riivjuust ja küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni juust on pealt kuldpruun. 
 

Allikas: Kodutohter

Sarnased artiklid