Kuumad sibulasaiad
50 g võid
6 suurt sibulat
2 tl suhkrut
sorts brändit või konjakit
6 viilu nisuleiba (nt ciabattat)
150 g riivitud juustu
- Kuumuta või paksupõhjalisel praepannil. Lisa viilutatud sibulad, puista peale suhkur. Prae sibulaid tasasel tulel u 20 min aeg-ajalt segades, kuni need on pehmed, kuldsed ja karamellistunud. Lisa brändi ja kuumuta, kuni see on aurustunud. Maitsesta. (Kui valmistad sibulakatte kuni 2 päeva varem, siis kata kinni ja hoia jahedas.)
- Rösti saiaviilud kuldseks, siis laota peale sibulakate ja kata juustuviiludega. Aseta ahjuplaadile ja küpseta 200° ahjus u 15 min, kuni juustukate on kuldne ja kergelt mullitab.
- Serveeri koos rohelise salatiga.
Sibulakatte võib valmis teha kuni kaks päeva varem.