Punase sibula supp

Pille Petersoo
04.10.2022
Juta Kübarsepp

Selles tervislikus ja kerges supis on lausa kolm laukude perekonna esindajat: punane sibul, porrulauk ning küüslauk.

Neljale kuni kuuele 

600 g punast sibulat

1 porru

4 suurt küüslauguküünt

2 sl õli

1–2 sl värsket või 1–2 tl kuivatatud tüümiani

0,5 tl soola

1 tl suhkrut 

1 liiter köögiviljapuljongit

 

Koori sibulad, lõika õhukesteks viiludeks. Viiluta porru valge ja heleroheline osa, lõika küüslauk samuti viiludeks.

Kuumuta suures potis õli, lisa sibul, porru ja küüslauk, maitsesta vähese soola-suhkruga ning kuumuta segades 6–7 minutit. Lisa kuum puljong ja tüümian. 

Kuumuta keemiseni. Kata pott kaanega, alanda kuumust ning keeda tasasel tulel umbes 30 minutit, kuni supp on paksenenud.

Serveerides puista supile värsket tüümiani.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid