Leem:
1 roheline tšilli
3 küüslauguküünt
u 2,5 cm tükk värsket ingverit
0,5 tl purustatud koriandriseemneid
1 dl hakitud värsket koriandrit
2 sl seesamiõli
2 tl Tai kalakastet (nam pla) või 1 sl sojakastet
5 dl kanapuljongit või kanakeeduleent
soola
400 g kookospiima
Supi sisse:
400 g keedetud kanafileed
100 g munanuudleid
200 g noori suhkruhernekaunu
u 100 g jaapani redist (daikon ehk mooli)
peotäis hakitud värsket koriandrit
peotäis mungoaidandeid
laimimahla
Peenesta tšilli, küüslauk, ingver, koriandriseemned ja värske koriander uhmris või köögikombainis ühtlaseks pastaks. Kuumuta saadud pastat potis seesamiõlis paar minutit, kuni segu muutub aromaatseks.
Lisa potti kalakaste ja kanapuljong ning keeda 10 minutit.
Leota nuudleid kuumas vees ning tõsta need serveerimiskaussidesse.
Lisa puljongisse viilutatud kanafileed, suhkruherned ja rõikaviilud. Lisa kookospiim, kuumuta korra läbi ja maitsesta supileem soolaga.
Kalla leem nuudlitele, puista peale koriandrit ja soovi korral mungoaidandeid, maitsesta sortsu laimimahlaga ja serveeri.
NIPP: Kui Sul ei ole kanapuljongit ja juba keedetud kanafileed, siis pane kanafileed soolaga maitsestatud vette keema ja keeda tasasel tulel, kuni filee on küps. Kurna keeduleem ja kasuta seda kas täielikult või osaliselt kanapuljongi asemel.