Neljale kuni kuuele
1 grillkana
1 tl pitsamaitseainet või Itaalia ürdisegu
2 küpset banaani
2–3 dl vahukoort
1 dl tšilliketšupit (nt Heinz Hot Ketchup)
140 g suitsupeekonit
peotäis röstitud soolaseid maapähkleid
Puhasta grillkana luudest ja nahast. Lõika või rebi grillitud kanaliha väiksemateks tükkideks ja laota ahjuvormi. Puista peale Itaalia ürdisegu.
Koori banaanid ja lõika viiludeks. Laota kanatükkidele.
Sega vahukoor tšilliketšupiga, nirista ühtlaselt kana-banaanisegule.
Küpseta 220-kraadises ahjus u 20 minutit, kuni roog on kuum.
Samal ajal prae peekoniviilud ahjus või pannil krõbedaks, siis murra väiksemateks tükkideks.
Võta roog ahjust välja, puista peale peekonitükid ja soolapähklid.
Serveeri keedetud riisi ja rohelise salatiga.
Nipp! Soovi korral lisa kanatükkidele teelusikatäis karripulbrit. Kuigi seda Allt om Mat ajakirja algretseptis ei olnud, täiendab see roa maitset kenasti.