Ahjukana röstitud kõrvitsaga

Pille Petersoo
08.11.2021
Juta Kübarsepp

Ahjukana nagu ahjukana ikka, aga sel korral imeliselt aromaatse ja põneva Bengali-pärase maitsestusega kõrvitsaga. 

Neljale kuni kuuele

1,5 kg jahutatud broiler

1 sl peenelt riivitud ingverit

2 sl oliiviõli

soola ja musta pipart

keskmise suurusega sidruni mahl

 

Kõrvitsalisand:

600–800 g hokkaido kõrvitsat või keegelkõrvitsat

2–3 sl päevalilleõli või oliiviõli

1 suurem sibul

2–3 küüslauguküünt

1 keskmise teravusega punane tšilli või 0,5 tl tšillipulbrit

2,5 cm jupp ingverit

10 kardemonikupart või umbes 0,5 tl jahvatatud kardemoni

1 tl paprikapulbrit

2 tl jahvatatud koriandrit

1 tl jahvatatud vürtsköömneid

soola ja musta pipart

 

Kuumuta ahi 220 kraadini.

Maitsesta kana seest ja väljast soola-pipraga. Riivi ingver ja määri sellega kana seestpoolt kokku. Seo kanakoivad kokku, tõsta suurele ahjupannile. Nirista peale oliiviõli. Küpseta kana 220-kraadises ahjus umbes 20 minutit.

 

Samal ajal lõika kõrvits õhukesteks sektoriteks. Hokkaido kõrvitsalt eemalda seemned ja säsi, seda koorida pole vaja. Kui kasutad keegelkõrvitsat, siis eemalda seemned ja säsi ning koori kõrvitsasektorid. 

Lõika sibul sektoriteks, haki küüslauk. Haki tšilli, riivi ingver.

Sega vürtsid omavahel.

Võta ahjupann ahjust välja, piserda 1 sl sidrunimahla kanale. Säti kõrvitsasektorid, sibul, küüslauk, tšilli ja vürtsisegu kana ümber pannile. Nirista peale õli ning sega, et kõik oleks vürtsiseguga kaetud. 

Pane veel 200-kraadisesse ahju umbes tunniks ajaks, köögivilju aeg-ajalt veidi segades, kuni kana on läbinisti küps ja köögiviljad kenasti kuldpruunid. 

Serveeri. Kõrvale võid pakkuda veel näiteks hakitud värske mündi ja soolaga maitsestatud jogurtikastet. 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid