Isuäratavad kasvud ja käbid

Jüri Annist
28.11.2022
Käes on õige aeg koguda mägimänni kasve. | Jüri Annist

Mänd, kuusk, lehis ja nulg pakuvad peale silmailu ka väärt toorainet kulinaarseteks katsetusteks.

 

Peaaegu kõikide mändide võrsed on leidnud laialdast kasutamist nii sees- kui ka välispidiselt. Eriti hinnatud on noored kasvud, millel okkaalgmed hoiavad end tihedalt võrse vastas. Kui soovid oma männi kuju muuta või tema kasvu tagasi hoida, siis saad seda teha noorte võrsete pikkust suuremal või vähemal määral kärpides. Maha lõigatud või murtud kraam kogu kokku ja kuivata hea õhuvahetusega kohas nii, et neile ei paistaks peale tugevat valgust. Korralikult kuivatatud männivõrseid säilita paberkotis või pappkarbis.

Edasi lugemiseks

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid