Aiahooaeg algab idandades. Mida ja kuidas idandada?

Kaja Kurg
02.01.2020
Spetsiaalse idandamispurgi kaas on ühtaegu nii sõel kui ka tugi. | Shutterstock

Väike rediseidand maitseb täpselt nagu redis ja pisike porruhakatis on vängemgi kui täiskasvanud porrulauk.

Idandamine on nagu mikrovormis salatikasvatus. See on imelihtne ja käib kiirelt. Mõne päevaga valmib vitamiinidest ja muudest kasulikest ühenditest pungil saak ning keset talve saab nautida puhtaid värskeid maitseid.
Võta kapist välja või osta idandamisnõud – purk või torn –, varu sobivaid seemneid ning hakka pihta!

Väikepakendeid idandamiseks mõeldud seemnetega (neid pole töödeldud kemikaalidega nagu külviseemneid) saad osta aia-, loodus- ja toidupoest. Nisuteri tasub võtta suures, (poole)kiloses pakis talutoidu riiulilt. Sobivad ka kõik koduaiast korjatud seemned, v.a tomat, mille idandid on mürgised, ning petersell ja aedtill, mis idanevad väga aeglaselt.

Edasi lugemiseks

Sarnased artiklid