Hoidistamise põhireeglid, mille vastu eksida ei tohi. Proovi ka kuivatamist, soolamist ja hapendamist
Heli Vesik
Säilitamine pole aga muud, kui inimese võitlus eluslooduse loomulike protsessidega. | Shutterstock

Reeglite vastu eksimine maksab kätte: purk lööb kaane kummi ja sisu ei sünni süüa.

Säilitamine pole aga muud, kui inimese võitlus eluslooduse loomulike protsessidega. Nagu inimestele, sobib enamik toiduaineid ka mikroobidele toiduks, neil on seal hea kasvada ja paljuneda.
Aegade algusest on inimesed mikroobidega toidukonkurentsis sõda pidanud ja mõelnud välja viise, kuidas toitu säilitada.

Edasi lugemiseks

Kodus.ee tellimus annab ligipääsu kogu kodus.ee veebilehe tasulisele sisule, sh sinna valitud ajakirjade Kodutohter, Tehnikamaailm, Kodu & Aed, Minu Aed, Jõulud, Diivan, TM Kodu & Ehitus lugudele ning muudele Ühinenud Ajakirjade väljaannete materjalidele ning kodus.ee lisalugudele.
Veebilehe sisu on paberväljaannetest eraldiseisev ning kehtiv paberväljaande tellimus ei anna ligipääsu kodus.ee lehele. Paberväljaande saab tellida veebilehelt ajakirjad.ee, kodus.ee tellimuse vormistamiseks vajuta nupule "Kodus.ee tellimus".

Sarnased artiklid