Tallinnas Kristiine linnaosas rõõmustab viljadest lookas virsikupuu perenaist Merike Puskarit. Eestis saab vägagi edukalt kasvatada neid lõunapoolt pärit puuvilju.
"Sel aastal on minu aias toimunud ime.
See, et oma aias võib noppida puult mahlase virsiku või magusa aprikoosi, pole Eestis juba ammu enam mingi ime.
Aastaid tagasi sain ühes koduaias proovida otse puult võetud virsikut.
Pošeeritud virsikud on maitseleemes keedetud terved viljad, mis sobivad ideaalselt õhtusöögi lõpetuseks. Võid kasutada nii tavalisi kui ka lamevirsikuid.
Soovi korral võid virsikud enne serveerimist koorida.
Oleme harjunud virsikukompotti poest ostma, kuid mahlastest virsikutest on äärmiselt lihtne ka ise kompotti valmistada.
Vaja läheb (neljale):
4 virsikut
2 sl sidrunimahla
1 dl suhkrut
1 tl vanillikaunapastat
400 g maitsestamata Kreeka jogurtit
vett
Va
Magusvürtsikas grill-liha, mis maitseb nagu lõunamaa öö.
Magusvürtsikas grill-liha, mis maitseb nagu lõunamaa öö.
Neljale
Tarvis läheb:4 kalkunifilee või ka kanafilee lõiku1 dl puuviljalisandiga grillkastet2 küpset virsikut või 4 konserveeritud virsik
Kook, mida tasub teha.
(Gâteau aux pêches)
Kaheksale
400 g küpseid, aga kõvemaid virsikuid (u 2–3 tk)180 g toasooja pehmet võid180 g suhkrut2 tl vanilliekstrakti või 1 sl vanillisuhkrut
3 suurt muna
100 g maitsestamata jogurtit250 g nisujahu1,5 tl küps