Želatiiniga tarretatud toorjuustukook sisaldab nii mustikanektarit kui ka mustikamarju.
12 koogitükki
Põhi:
200 g Digestive küpsiseid
75 g võid, sulatatud
Kate:
6–8 želatiinilehte või 1,5–2 sl želatiinipulbrit1 dl Küllus Öko metsmustikanektarit250 g k
Maasikamoos põnevamal moel.
500 g maasikaid
500 g nektariine
3 spl vett
500 g moosisuhkrut
1 sidruni mahl ja riivitud koor
näpuotsatäis vaniljesuhkrut
Puhasta ja tükelda maasikad potti.
Kanarbikud – pehmed, kohevad, värvilised ja pika õitseajaga padjakesed nõmmeaias. Nende õites leiduv nektar meeldib meetoidulistele putukatele.
Kanarbiku Calluna taimeperekonna ainus liik harilik kanarbik C. vulgaris syn.
Varasuvel õitsevate murtudsüdamete taimeperekonnas on põnevaid liike, mis üllatavad oma elukorraldusega.
Kui püsilille õisikud meenutavad pesunööri, millele on kuivama riputatud mitu paari valgeid pükse, siis on igati ootuspärane, et lille rahvapärane n
Lavendlile on raske kõrvale panna mõnda teist nii pikaealist, tülivaest ja mitmeti kasulikku taime.
Lavendel (Lavandula) on tuntud eelkõige lõhnataimena. Iidsetest aegadest on kasutatud lavendliõli, lõhnavett ja salvi. Paraku on õites õli kasinalt.
Seda kihisevat mustikakokteili võib teha nii alkoholiga kui ka ilma.
Kahele
1 dl värskeid mustikaid
2 tl peenelt riivitud ingverit
2 tl suhkrut
1 sl sidrunimahla
2 dl Küllus Öko metsmustikanektarit
3 dl vahuveini või õunalimonaadi
Pane mustikad, riiv