Bataadikanapeed toorjuustukreemiga ja röstitud bataadiviilud

Pille Petersoo
17.11.2020
Bataadikanapeed toorjuustukreemiga. | Juta Kübarsepp

Kartulit armastab igaüks, aga kaugeltki igaüks ei tea, mida arvata maguskartulist ehk bataadist. 

Bataadikanapeed toorjuustukreemiga

Mõnusad väikesed suupisted, mida võib serveerida meelepärase toorjuustukreemiga. Pildil on külmsuitsulõhega variant.

 16–20 tk

1 suurem maguskartul

oliiviõli

soola ja musta pipart

 

Suitsulõhekreemiks:

100 g peeneks hakitud külmsuitsulõhet või -forelli

150 g maitsestamata toorjuustu

1 sidruni riivitud koor

peotäis hakitud tilli või murulauku

musta pipart

 

Tšillikreemiks:

150 g toorjuustu

1–2 sl magusat tšillikastet

 

Kuumuta ahi 220 kraadini.

Pese maguskartul, lõika 1 cm paksusteks viiludeks. Lõika bataadilõikudest u 4–5 cm läbimõõduga ümmarguse piparkoogivormiga võimalikult palju kettaid välja. Aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, pintselda oliiviõliga ning maitsesta kergelt soola-pipraga.

Küpseta ahjus 15 minutit, siis võta korraks ahjust välja ja pööra kettad ringi. Pintselda ka teiselt poolt õliga ning maitsesta soola-pipraga. Küpseta veel 15 minutit, kuni maguskartulikettad on kenasti kuldsed ja servadest pruunikad. Võta ahjust välja ja lase jahtuda.

Valmista meelepärane toorjuustukreem – selleks sega kõik komponendid omavahel. Tõsta igale röstitud bataadikettale lusikatäis toorjuustukreemi ja serveeri.


Röstitud bataadiviilud krõbeda küüslaugu-juustukattega

Väga mõnus iseseisev roog või lisand grillitud liha kõrvale.

Neljale

2 suuremat maguskartulit

3 sl sulavõid

80 g riivitud parmesani, Valio Fortet vm kõvemat juustu

0,5 tl värskelt jahvatatud musta pipart

1 sl peenelt hakitud küüslauku või küüslaugupulbrit

1 tl soola

1 sl Itaalia ürdisegu (nt soolavaba pitsamaitseainet)

hakitud värsket peterselli või murulauku

Soovi korral:

krõbedaks praetud suitsupeekonit

Kuumuta ahi 200 kraadini. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga või piserda oliiviõliga.

Sega väikeses kausis parmesan, küüslauk, sool, pipar ja Itaalia maitseainesegu.

Pese maguskartulid korralikult puhtaks, soovi korral koori. Lõika terava noaga või nn köögimandoliiniga võimalikult õhukesteks viiludeks.

Laota bataadikettad ahjuplaadile, servad kergelt kohakuti. Pintselda sulavõiga ja puista ühtlase kihina peale juustu-küüslaugusegu.

Küpseta 200 ºC ahjus u 25–30 minutit, kuni bataadiviilud on küpsed ja kergelt krõbedad.

Kui soovid, küpseta samal ajal peekon krõbedaks, nõruta liigne rasv köögipaberil ja lõika peekon vajaduse korral väiksemateks tükkideks.

Võta maguskartuliviilud ahjust välja, puista peale hakitud maitseroheline (ja peekon) ning serveeri. 

Allikas: Kodu & Aed. Retseptide autor Pille Petersoo.

 

Röstitud bataadiviilud krõbeda küüslaugu-juustukattega.
Juta Kübarsepp
Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid