Kaheksale
125 g toasooja pehmet võid
100 g suhkrut
2 suurt muna
150 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
näpuotsaga soola
150 g jogurtit või crème fraîche'i või hapukoort
300 g tükeldatud maasikaid
Peale: tuhksuhkrut
Hõõru toasoe või suhkruga kreemjaks ja kohevaks, siis mikserda ükshaaval juurde munad.
Sega kuivained (jahu, küpsetuspulber, vanillisuhkur ja sool) omavahel, siis sega vaheldumisi jogurti või hapukoorega muna-või-suhkruvahu hulka. Viimasena sega tainasse tükeldatud maasikad.
Tõsta segu 22–24 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga vooderdatud ja/või võitatud lahtikäiva koogivormi sisse.
Küpseta 180-kraadises ahjus u 25–30 minutit või kuni kook on pealt kuldpruun ning koogi keskele torgatud puutikk jääb puhtaks.
Lase veidi jahtuda, siis tõsta ettevaatlikult vormist välja. Sõelu peale tuhksuhkrut ja serveeri.