Kaneelirullid
u 36 tk
50 g värsket pärmi
0,5 dl käesooja vett
100 g võid
3 dl piima
0,5 tl soola
85 g suhkrut (u 1 dl)
1 tl uhmris peenestatud kardemoni
550–600 g nisujahu (u 9–10 dl)
Täidis:
100 g võid
85 g (Demerara) suhkrut (u 1 dl)
0,5 sl ehk 1,5 tl jahvatatud kaneeli
Määrimiseks:
muna
Lahusta pärm käesoojas vees.
Sulata või väikeses kausis. Lisa toasoe piim ja vala käesoe segu pärmi hulka. Sega juurde sool, suhkur ja kardemon. Sõtku vähehaaval juurde jahu, kuni saad ühtlase taina.
Kata tainakauss kile või rätikuga ja lase soojas kohas tund aega kerkida.
Valmista täidis: sega sulavõi, suhkur ja kaneel.
Sõtku tainas kergelt jahusel laual läbi, jaota kolmeks. Rulli iga osa 23 x 30 cm nelinurgaks. Määri täidisega (kui vaja, valmista täidist juurde) ja keera rulli, alustades laiemast servast.
Lõika rull 2–3 cm paksusteks viiludeks ja aseta saiad ahjuplaadile. Kata puhta rätikuga ning lase soojas veel umbes 20–30 minutit kerkida.
Küpseta 200–225° ahjus 10–15 minutit.