Ottilie kook

Pille Petersoo
29.02.2024
Juta Kübarsepp

Ottilienkucheni ehk Ottilie koogi retsept ilmus esimest korda Saksa tootja Dr. Oetkeri ammuses retseptiraamatus „Backen macht Freude” ("Küpsetamise rõõm"). Kook on Saksamaal endiselt populaarne. 

250 g toasooja pehmet võid
200 g suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
4 suurt muna
0,5 pudelikest Dr. Oetkeri rummiessentsi
200 g nisujahu
50 g kartulitärklist
1 triiki sl küpsetuspulbrit 

näpuotsaga soola
100 g jahvatatud mandleid või mandlijahu
100 g peeneks hakitud tumedat šokolaadi (70%) või šokolaadi-nonparelle
50 g peenelt hakitud apelsinisukaadi ja 50–75 g sidrunisukaadi

Hõõru toasoe pehme või, suhkur ja vanillisuhkur kreemjaks ja kohevaks. Lisa ükshaaval vahustades munad, siis lisa rummiessents. 

Edasi lugemiseks

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid