Kihiline kohupiimadessert glögiploomidega

Pille Petersoo
18.12.2023
Juta Kübarsepp

Mõnus talvine magusroog. Soovi korral lisa ploomidele ka tumedat rummi. 

Kuuele kuni kaheksale 

Glögiploomid:
300 g mahlaseid kuivatatud ploome
5 dl punast või valget (alkoholivaba) glögi
0,5 dl tumedat rummi (soovi korral) 

Kohupiimakreem:
250 g kohupiima
1 sl suhkrut
1 sl sidrunimahla
2–4 dl 35% rõõska koort 

Peale: kaneeli

Pane kuivatatud ploomid ja hõõgvein/glögi potti. Kuumuta keemiseni, siis keeda tasasel tulel 10–15 minutit, kuni ploomid on pehmeks keenud ja kissell paksenenud. Tõsta pott tulelt ja lase jahtuda.

Kohupiimakreemi tegemiseks sega kohupiim, suhkur, sidrunimahl ja vahustatud rõõsk koor. 

Laota kohupiimakreem ja jahtunud glögiploomid kihiti magustoidupokaalidesse, peale puista kaneeli.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid