Kasuta potti, mida saab ka ahjus kasutada. Kui seda võimalust ei ole, siis prae sibulad esmalt potis ja tõsta seejärel koos ülejäänud ainetega ahjupotti või kaanega ahjuvormi.
Tarvis läheb:
500 g hapukapsast
2 sibulat
2–3 dl naturaalset õunamahla
1 kg forelli- või lõhefileed
2 tl suhkrut
1 tl soola
2 tl tüümiani
soola ja valget pipart
praadimiseks õli
Serveerimiseks:
keedetud kartuleid ja hakitud värsket peterselli
Koori sibul, lõika pikuti pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks.
Kuumuta paksu põhjaga malmpotis õli. Lisa sibul ja hauta õlis klaasjaks.
Kui kapsas on väga hapu, siis loputa külma vee all ning suru kuivemaks. Tõsta potti.
Lisa tüümian, suhkur ja õunamahl. Sega ning kuumuta auravaks, aga ära keeda.
Tõsta pott 170-kraadisesse ahju ning hauta tund-poolteist aeg-ajalt segades.
Samal ajal valmista ette kala. Eemalda luud, lõika kalafilee u 2 cm x 2 cm kuubikuteks. Kuumuta pannil veidi õli ning prae kalakuubikud kiiresti 2–3 minutiga kuldseks. Maitsesta soola ja pipraga.
Tõsta kalatükid potti hapukapsa peale ning sega hästi ettevaatlikult. Kontrolli, et potis oleks veel veidi vedelikku. Hauta veel 10–15 minutit.
Serveeri koos keedetud kartulitega, millele on puistatud ohtralt hakitud värsket peterselli.