![Aedoad šampinjonidega](https://kodu-aed.ee/sites/all/modules/contrib/lazyloader/image_placeholder.gif)
Aedoad šampinjonidega
Neljale kuni kuuele
Šampinjonide, palsamiäädika ja parmesaniga maitsestatud ning ahjus küpsetatud rohelised oad. Kukeseenehooajal võid kasutada kukeseeni.
500 g rohelisi ube
250 g šampinjone
2 sl oliiviõli
1 sl palsamiäädikat
Soola ja musta pipart
5 sl peenelt riivitud parmesani vm kõvemat juustu
Kuumuta ahi 220 kraadini. Lõika seened 1 cm viiludeks. Puhasta oad ning lõika umbes 3–4 cm juppideks. Sega kausis seened, oad, oliiviõli, palsamiäädikas, maitsesta soola-pipraga. Laota ühtlase kihina suurele ahjuplaadile. Küpseta 20–30 minutit, kuni oad on küpsed ja seened pole enam vesised. Puista peale parmesani ja serveeri kohe.
![Tai punane lõhekarri](https://kodu-aed.ee/sites/all/modules/contrib/lazyloader/image_placeholder.gif)
Tai punane lõhekarri
Neljale kuni viiele
Selle kalakarri võid teha just nii tulisemaitselise, kui soovid. Roheliste aedoakaunte asemel võib kasutada ka teisi aedvilju: punast paprikat, suhkruhernekaunu, apteegitilli, spargelkapsaõisikuid vms.
1 sl toiduõli
1 sl tai punast karripastat
1 sibul
400 g kookospiima
500 g lõhefi leed
200–400 g rohelisi ube
värsket koriandrit
Kuumuta õli suurel pannil, siis lisa punane karripasta*. Sega juurde sibul ning prae seejärel tasasel tulel umbes 5 minutit, kuni sibul on veidi pehmenenud. Lisa kookospiim ning kuumuta keemiseni. Alanda kuumust, siis lisa suured lõhekuubikud ning rohelised oad. Kuumuta tasasel tulel umbes 5 minutit, kuni kala on küps ja oad pehmed. Puista peale koriander või basiilik. Serveeri näiteks keedetud riisiga.