Neljale kuni kuuele
1 suitsutatud seakoot (u 1,2 kg)
1 kg hapukapsast
5–6 dl vett
1–2 tl soola
soovi korral suhkrut või mett
soovi korral võid või õli
Võta sobiva suurusega ahjupott. Säti kapsas ja suitsukoot kenasti potti, siis lisa nii palju vett, et liha oleks napilt kaetud. Maitsesta vähese soolaga, vajaduse korral lisa ka veidi suhkrut või mett.
Tõsta pott tulele, kata kaanega ning kuumuta tasakesi keemiseni. Siis tõsta pott 1,5 –2 tunniks 180-kraadisesse ahju küpsema.
Roog on valmis, kui kapsas on pehme ja liha mõnusalt küps. Soovi korral võid lõpus potilt kaane ära võtta, et roog pealt veidi pruunistuks.
Tõsta liha ja kapsad vaagnale. Kõrvale paku keedetud või ahjus küpsetatud kartuleid.