Jõululauale | Õunaglögi

Pille Petersoo
10.12.2023
Juta Kübarsepp

Õunamahlal põhinev glögi on punaveiniglögi tore alternatiiv. Sobib ka lastele. Valmista glögipõhi serveerimisele eelneval päeval. Kui õunamahl on väga hapu, võid lisada maitseks ka veidi suhkrut. 

1 liiter

1 l naturaalset õunamahla
1 apelsin
20 kardemonikupart
10 nelki
u 35 g tükk ingverijuurt
3 kaneelikoort

Pane õunamahl potti. Koori apelsinilt oranž kooreosa, lisa potti. Lisa ülejäänud ained, sh viilutatud ingver. Kuumuta tasasel tulel kaane all u 5 minutit. Siis lase järgmise päevani külmkapis tõmmata.

Serveerimisel pane klaasidesse röstitud mandlid ja soovi korral ka mõned õunatükid. Kalla peale kuumutatud glögi.

Sarnased artiklid