Kibuvitsa-õunamarmelaad

Pille Petersoo
23.08.2022
Kibuvitsa-õunamarmelaad on mõnus nii saia peal kui ka hommikupudrul. | Juta Kübarsepp

Selle marmelaadi valmistamiseks sobivad vaid roosad ja helepunased kibuvitsamarjad, sest tumepunased on marmelaadi tegemiseks juba liiga küpsed. Ka õunad võiksid olla pigem toored. Kui kasutad küpseid marju ja õunu, võta tavalise suhkru asemel moosisuhkur. 

500 g kibuvitsamarju
500 g hapukamaid õunu
2 dl vett
500 g suhkrut
0,5 sidruni mahl

Puhasta kibuvitsamarjad, poolita ja eemalda seemned jm pudi tillukese lusika abil. Lõika kibuvitsamarjad neljaks. 

Koori õunad, eemalda südamik ja lõika viljaliha tükkideks.
Pane õunad, kibuvitsamarjad ja vesi potti ning keeda tasasel tulel kaane all 25 minutit. Püreesta.
Lisa suhkur ja sidrunimahl ning keeda veel tasasel tulel 15 minutit.

Kalla tulikuum marmelaad kuumadesse klaaspurkidesse. Lase purkides jahtuda ja alles siis sule purgid.

Sarnased artiklid