Aprikosenkuchen
180 g (3 dl) nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
näpuotsaga soola
3 suurt muna
170 g (2 dl) suhkrut
60 ml (2 sl) piima
180 g sulatatud võid
10–12 aprikoosi
Lisaks
2 sl peensuhkrut
Kuumuta ahi 160 kraadini.
Sega kausis jahu, küpsetuspulber, vanillisuhkur ja sool.
Vahusta teises kausis munad suhkruga kohevaks heledaks vahuks.
Sega munavahu hulka kuivained, siis piim ja seejärel jahtunud sulavõi.
Vooderda 24 cm või 26 cm lahtikäiv ümmargune koogivorm küpsetuspaberiga. Kalla tainas vormi.
Pese aprikoosid, lõika pooleks ja eemalda kivid. Laota aprikoosipoolikud vormi – lõikepind võib jääda nii üles- kui ka allapoole. Vajuta aprikoosid kergelt taina sisse.
Küpseta 160-kraadises ahjus keskmisel siinil 40 minutit. Siis võta kook korraks ahjust välja ja puista peale 2 sl peensuhkrut. Küpseta veel 20 minutit.