16 koogiruutu
200 g võid
200 g tumedat, 70% šokolaadi
3 muna
200 g suhkrut
100 g nisujahu
100 g hakitud kreeka pähkleid
0,5 tl soola
0,5 tl vanilliekstrakti või 1 tl vanillisuhkrut
Vooderda 24 x 24 cm koogivorm küpsetuspaberiga ning pane ahi 170° peale kuumenema.
Sulata või ja šokolaad vesivannis või mikrolaineahjus.
Klopi munad ja suhkur elektrimikseriga vahule. Lisa sulanud šokolaadi-võisegu ja sega ühtlaseks. Lisa jahu, sool, hakitud pähklid ja vanilliekstrakt ning sega täiesti ühtlaseks.
Kalla tainas vormi ja küpseta 170-kraadises ahjus 30–35 minutit, kuni kook pealt kuiv tundub.
Serveeri soojalt või lase vormis jahtuda, siis tõsta vormist välja ning lõika tükkideks.
NB! Õiged brownie’d on pealt veidi kuivanud ja pragunenud, seest aga kohati veel niisked!