Põhi:
2 muna
170 g suhkrut (u 2 dl)
2 dl kohvikoort või piima ja vahukoore segu
80 g sulatatud võid või mahedamaitselist õli
2 tl küpsetuspulbrit
240 g nisujahu (u 4 dl)
Täidis:
4–5 viilutatud nooremat rabarberivart
Purukate:
50 g pehmet võid
100 g suhkrut
1 dl nisujahu
0,5 tl jahvatatud kaneeli
Serveerimiseks:
kaneeli ja suhkruga maitsestatud vahukoort või vanillijäätist
Sega munad suhkruga. Lisa piim, rõõsk koor ja sulavõi. Lisa küpsetuspulbriga segatud jahu ja sega ühtlaseks.
Määri 30 x 40 cm ahjuplaat võiga või vooderda küpsetuspaberiga; kalla tainas ahjuplaadile. Kata tainas ühtlaselt rabarberitükikestega. (NB! Noori rabarbrivarsi pole koorida vaja!) Näpista või, suhkur ja jahu sõrmede abil puruseks, puista rabarberitele. Küpseta 200‑kraadises ahjus 25–30 minutit, kuni rabarberikook on kaunilt kuldpruun. Lase koogil jahtuda, lõika ruutudeks.
Serveeri vahukoore või vanillijäätisega.