Vanaema rabarberikook kaneelivahuga

Pille Petersoo
28.05.2024
Juta Kübarsepp

Lihtsat purukattega rabarberikooki serveeritakse kaneelimaitselise vahukoorega. 

Põhi:
2 muna
170 g suhkrut (u 2 dl)
2 dl kohvikoort või piima ja vahukoore segu
80 g sulatatud võid või mahedamaitselist õli
2 tl küpsetuspulbrit
240 g nisujahu (u 4 dl) 

Täidis

4–5 viilutatud nooremat rabarberivart 

Purukate

50 g pehmet võid
100 g suhkrut 

1 dl nisujahu
0,5 tl jahvatatud kaneeli

Serveerimiseks:
kaneeli ja suhkruga maitsestatud vahukoort või vanillijäätist 

Sega munad suhkruga. Lisa piim, rõõsk koor ja sulavõi. Lisa küpsetuspulbriga segatud jahu ja sega ühtlaseks. 

Määri 30 x 40 cm ahjuplaat võiga või vooderda küpsetuspaberiga; kalla tainas ahjuplaadile. Kata tainas ühtlaselt rabarberitükikestega. (NB! Noori rabarbrivarsi pole koorida vaja!) Näpista või, suhkur ja jahu sõrmede abil puruseks, puista rabarberitele. Küpseta 200‑kraadises ahjus 25–30 minutit, kuni rabarberikook on kaunilt kuldpruun. Lase koogil jahtuda, lõika ruutudeks.

Serveeri vahukoore või vanillijäätisega.

 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid