Vaheldust toidulauale. Nuikapsašnitsel ja nuikapsas tomatiga

Pille Petersoo
Sellisel moel soovitas nuikapsast valmistada Salme Masso. Puhas klassika! | Juta Kübarsepp

Nuikapsas on väga populaarne Saksamaal, kus seda kasutatakse palju köögiviljahautistes. Tasub proovida.

Nuikapsašnitsel

nooremaid nuikapsaid
muna
riivsaia
praadimiseks võid

Serveerimiseks:

riivitud juustu (nt Kolotsi talu kitse- ja lehmapiimajuustu)

Koori noored nuikapsad, pese ja keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks. Kurna ja lase jahtuda. 

Jahtunud nuikapsad lõika viiludeks. Kasta lahti klopitud munasse, veereta riivsaias ja prae võis mõlemalt poolt helepruuniks.

Praetud nuikapsaviiludele puista peale riivitud juust.

nuikapsas20_03.jpg

Puhtad maitsed, mis sobivad ideaalselt suvisele pidulauale eelroaks.
Juta Kübarsepp

Nuikapsas ja tomat basiilikuõliga

Neljale

2–3 nuikapsast
2 sl oliiviõli
150 g küpseid kirss- või ploomtomateid
soola

Basiilikuõli:

punt basiilikut
5 sl oliivõli
soola

Koori nuikapsad, lõika hästi õhukesteks viiludeks. 

Kuumuta õli suurel praepannil, lisa nuikapsaviilud ühekordse kihina ning prae madalal tulel pehmeks ja kergelt kuldseks. Ära pruunista!

Tõsta nuikapsaviilud soojendatud taldrikutele või vaagnale. 

Aseta tomatid pannile, lisa veidi soola ja kuumuta 5–7 minutit, kuni tomatid pehmenevad. Vajuta tomatid lusikaselja või pudrunuiaga katki, et need moodustaksid koos oliiviõliga pannil mõnusa kastme. 

Samal ajal nopi basiilikult lehed ja pane kannmikserisse. Lisa oliiviõli ja püreesta ühtlaseks basiilikukastmeks. Vajaduse korral maitsesta soolaga. 

Kui „tomatikaste” on valmis, siis tõsta kõik nuikapsaviiludele. Nirista peale basiilikuõli ja serveeri. 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid