Uhke piduroog | Sealiha-peekonirull

kodus.ee
Sealiha-peekonirull. | Tooma Tuul

Restorani Kompass peakokk Dmitri Beljajev pakub jõululaualse välja sealiha-peekonirulli musta ploomi, praeleeme, ahjujuurviljade ja praekapsakreemiga.

Neljale
 

SEALIHARULL

500 g sea sisefileed

300 g peekonit (Rakvere ameerika peekon)

100 g pooleks lõigatud musti ploome

25 g Dijoni sinepit

soola-pipart

Puhasta seafilee kelmetest, lõika pikkupidi liblikateks.

Aseta lihale ploomid ja keera rulliks, maitsesta soola-pipraga ning määri sinepiga.

Rulli lauale lahti toidukile, millele aseta peekoniviilud, nii et ääred jääksid natuke üksteise peale. Tõsta liha peekoni peale ja keera selle sisse.

Küpseta liha madalal, 65kraadisel temparatuuril 1,5 tundi, siis jahuta. Tekkinud praeleem jäta alles!

Enne serveerimist küpseta liha 220kraadises ahjus 10–12 minutit kuldkrõbedaks. Tõsta liha ahjust ja lase 5–8 minutit seista, siis lõika lahti.
 

AHJUJUURVILI

300 g kartulit

200 g porgandit

300 g peeti

300 g pastinaaki

3 küüslauguküünt

3cl õli

 

Aseta kooritud ja jämedalt lõigatud juurviljad ning küüslauk küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuvormi.

Maitsesta soola-pipra ja värske tüümianiga, sega õliga. Küpseta 200kraadises ahjus 1–1,5 tundi, kuni juurikad on pehmed.
 

PRAEKAPSAKREEM

100 g praekapsast (Põltsamaa)

30 g mett

Kuumuta potis praekapsas meega.

Vahusta kannmikseris kreemiks.
 

PRAELEEM

küpsetamisel tekkinud leem

40 g võid

8 kadakamarja

tüümiani

Kurna lihast tekkinud praeleem läbi sõela potti.

Lisa kadakamarjad ja keeda, kõige lõpus sega sisse või.

Serveerimisel kaunista tüümiani ja lehtpeterselliga.

Sarnased artiklid