Tuunime putru! 3 erinäolist pudruretsepti

kodus.ee
Vaata tavapärasele pudrule otsa uue pilguga: puuviljad ja maitseained muudavad uue huvitava päeva alguse märksa maitsvamaks. | Shutterstock

Kui igahommikune helbepuder on muutunud igavaks, siis järgnevalt leiad kolm erinäolist ideed selle tuunimiseks. 

Kogustest piisab 2–3 sööjale. Kui oled harjunud hommikuputru ainult piima või ainult veega keetma, siis võid ka nii teha. 

Tagasihoidlik helbepuder on taas popiks saamas ja seda ka väljaspool kodukööke. Maailmas võib pudrukohvikute menüüst leida näiteks estragonisuhkru, pirni ja röstitud sarapuupähklitega serveeritud pruuni riisi pudru, karamellikastme, röstitud mandlite ja õunaga serveeritud kaerahelbepudru või apelsini-sidrunikompoti, kohupiimakreemi ja karamellistatud kreeka pähklitega serveeritud rukki-nisuhelbepudru. Isuäratav, kas pole?

 

Kaerahelbepuder praetud õuntega

Tarvis läheb:
2,5 dl vett

2,5 dl piima

2,5 dl täisterakaerahelbeid

soovi korral 1–2 sl suhkrut

1 tl vanillisuhkrut

1 tl kaneeli

noaotsaga muskaatpähklit

noaotsaga soola

 

Sega kõik ained pudrupotis ning kuumuta aeglaselt keemiseni. Hauta putru keskmisel kuumusel 7–8 minutit, kuni puder on valmis. Sega aeg-ajalt. 

 

Praetud õunad:

2 suurt krõmpsu õuna

2 sl võid

0,5 tl kaneeli

noaotsaga muskaatpähklit

2 sl sidrunimahla

Koori õunad, eemalda südamik ja lõika sektoriteks. 
Kuumuta väiksemal pannil või, lisa õunad ja prae õrnalt segades paar minutit. Lisa kaneel ja muskaatpähkel, seejärel kuumuta veel 5–6 minutit.
Lisa sidrunimahl, kuumuta minut aega. 

Kes ütles, et puder peab igav olema? Õunad on lihtsaim viis pudrule teist ilmet ja maitset andmaks. | Shutterstock

Spelta- või kaerahelbepuder banaani ja pähklitega

Tarvis läheb:

2,5 dl vett

2,5 dl piima

2,5 dl täisterakaera- või speltahelbeid

1 küps banaan (suru kahvliga katki)

noaotsaga soola

 

Serveerimiseks:

4 sl hakitud kreeka pähkleid

viilutatud banaani

vahtrasiirupit või mett

 

Sega kõik ained pudrupotis ning kuumuta aeglaselt keemiseni. Hauta putru keskmisel kuumusel 7–8 minutit aeg-ajalt segades, kuni puder on valmis. 

Sega valmis pudru hulka hakitud pähklid ning jaota puder kaussidesse. Kaunista viilutatud banaani ja vahtrasiirupi või meega. 

 

Rukkihelbepuder seesamiseemnetega

Tarvis läheb:

5 dl vett

2,5 dl rukkihelbeid

0,25 tl soola

1 sl võid

1–2 sl röstitud seesamiseemneid

maitse järgi mett või vahtrasiirupit

 

Pane rukkihelbed, vesi, sool ja või pudrupotti ning kuumuta keemiseni. Alanda kuumust ja lase pudrul tasasel tulel 6–8 minutit haududa. 

Sega juurde seesamiseemned, maitsesta mee või vahtrasiirupiga. 

Serveeri nt pohlamoosiga. 

Retseptid: Pille Petersoo

 

 

Sarnased artiklid