Teravamaitseline pohlatšatni maitseb lisandina hea mitmete toitude juures

kodus.ee
Liha- või taimetoidu kõrvale maitseb hea. | Shutterstock

Tugevamaitseline aromaatne tšatni viib aasia maitsemaailma ja sobib mitme liha- ja taimetoidu täienduseks või ka lihtsalt hommikuleivale.

Valmistusaeg 30 min

Tarvis läheb:

1 l pohli
1 punane sibul
2 cm jupp värsket ingverit
1 küüslauguküüs
1 tl tšillipulbrit
½ tl kaneeli
½ tl nelki
3 dl moosisuhkrut
2 dl fariinisuhkrut
1 dl valge veini äädikat

Puhasta pohlad, koori ja peenesta sibul.

Koori ja riivi ingver, koori ja purusta küüslauguküüs.

Pane kõik ained potti ja lase keema tõusta.

Keeda madalal kuumusel u 20 min või kuni pohlad on kõik lõhki.

Kalla tšatni puhastatud, kuumadesse purkidesse, jahuta ja säilita jahedas.

Vürtsikas tšatni säilib hästi ja seistes maitse ainult paraneb.

Võid hoidistada tšatnit ka sobiva suurusega külmikukarpidesse.

Nipp:

Kasuta tšatni maitsestamiseks ka terveid kaneelikange ja nelgiteri: seo maitseained marlisse ja eemalda potist enne purkipanekut.

Sarnased artiklid