Taimne Teisipäev: kerge bulgurisalat

Taimne Teisipäev
Kerge bulgurisalat. | Taimne Teisipäev

Pärast jaanipäeva külluslikku toidulauda on isu millegi kerge, aga maitsva järele. Mis sobiks paremini kokku suviste ilmadega, kui üks mõnus bulgurisalat? Maitsev, lihtne, tervislik ja värviline – parim kombo!

Valmimisaeg: 30 minutit

Vaja läheb:

1 1/2 tassi bulgurit

4 tassi vett

2 tl soola

1 suvikõrvits

1 kollane suvikõrvits

2 spl oliiviõli

1 peotäis värskeid basiilikulehti

2 tassi kirsstomateid

1/3 tassi oliiviõli

1 tl soola

1 sidruni mahl

 

Valmistamine:

Võta pott ja lisa sinna bulgur, vesi ja sool ning kuumuta keemiseni. Vähenda kuumust ja kata pott kaanega. Lase bulguril vaikselt haududa, kuni kõik vesi on aurustunud. Eemalda tulelt ning lase bulguril maha jahtuda.

Samal ajal valmista ette köögiviljad. Pese suvikõrvits ja lõika kuubikuteks. Lõika tomatid pooleks või neljaks olenevalt suurusest. Pese basiilik ja murra vars ära.

Pannil kuumuta oliiviõli ja prae suvikõrvitsat paar minutit, kuni see on veidi pehme. Tõsta kõrvale ja lase jahtuda.

Kui bulgur on täiesti jahtunud, kasuta sõrmi või puulusikat, et bulgur eraldada. Lisa natuke oliiviõli ja sega bulgur korralikult õliga läbi.

Sega sisse jahtunud ja tükeldatud köögiviljad. Lisa basiilikulehed ja sega uuesti korralikult läbi. Kui basiilikulehed on liiga suured, võid need natuke väiksemaks rebida, enne kui need sisse segad.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid