Tabboulleh ehk peterselli-mündisalat tomati ja pärlkuskussiga

Marju Randmer-Nellis
Tabbouleh. | Minu Aed arhiiv

Suvine, kerge ja värskendav Lähis-Idast pärit salat, mis sobib nii eelroaks või suupistelauale, aga ka kala, liha või röstitud köögiviljade kõrvale.

4-6 sööjale

2 peotäit pärlkuskussi (või kinoad või bulgurnisu, kuid sellisel juhul jälgi valmistamisõpetust pakendil)

2 küpset tomatit

2 suurt peotäit peterselli

väike peotäis piparmündilehti

3 talisibulat

näpuotsatäis jahvatatud vürtspipart

1/2 sidruni mahl

torts oliiviõli

salatilehti serveerimiseks

 

Pane pott umbes poole liitri veega keema. Lisa pärlkuskuss ja keeda tasasel tulel u 5-6 minutit, kuni see on pehme. Kurna ja jäta jahtuma. Viiluta tomatid ja lõika väikesteks tükkideks. Tõsta tomatitükid sõelale nõrguma.

Kogu petersell ja piparmünt tihedasse punti (võid seda teha mitmes osas) ja haki ürdid terava noaga hästi peeneks. Viiluta sibula roheline ja valge osa mõlemad hästi peeneks. Pane hakitud ürdid ja sibul kaussi, lisa vürtspipar, sidrunimahl, oliiviõli, tomatitükid ja sega hästi läbi. Serveerimiseks laota vaagnale salatilehti ja nendele tabbouleh. Kõige peale puista pärlkuskuss, serveeri kohe.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid