Šokolaadi-mousse kikerherneste ja kookoskoorega

Kodu&Aed
01.02.2019
Šokolaadi-mousse kikerherneste ja kookoskoorega. | Shutterstock

Moodne versioon vanast heast magusroast on valmistatud ilma piima ja munadeta. Teisiti öeldes:  kui kasutada magustamiseks vahtra-, kase- või agaavisiirupit, siis on see täiesti taimne ehk veganlik roog. Igal juhul on hõrgutis aga gluteeni- ja laktoosivaba.

Skeptikutele võib lubada, et see on siiski maitsev, külluslik ja tulvil põnevaid maitseid, pealegi on seda köögikombainis või saumikseriga väga lihtne valmistada.

Šokolaadivahu kaunistamisel kasuta fantaasiat, peale mandlite sobivad ka poolik maasikas või hoopis kuivatatud rukkilille kroonlehed, tumedamat sorti kakaopulber ja tuhksuhkur.

 

Šokolaadi-mousse kikerherneste ja kookoskoorega

Neljale

1 purk kikerherneid konservina (400 g, 240 g neto)

2 dl kookoskoort

1 dl toorkakaopulbrit

2 sl vahtrasiirupit või mett

tsipake vanilli

tsipake jahvatatud kardemoni

kaunistuseks terveid mandleid

 

Pese konserveeritud kikerherned sõelal külma veega hoolega puhtaks. Nõruta.

Pane kõik koostisosad kõrge servaga kaussi ja surista saumikseriga ühtlaseks siidiseks kreemiks. Kontrolli maitset.

Jaga vaht magustoidupokaalidesse – millena võib julgesti kasutada ka kaanega klaaspurki – ning kaunista. Serveerida võid kohe või külmkapis jahutatuna.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid