Skeptikutele võib lubada, et see on siiski maitsev, külluslik ja tulvil põnevaid maitseid, pealegi on seda köögikombainis või saumikseriga väga lihtne valmistada.
Šokolaadivahu kaunistamisel kasuta fantaasiat, peale mandlite sobivad ka poolik maasikas või hoopis kuivatatud rukkilille kroonlehed, tumedamat sorti kakaopulber ja tuhksuhkur.
Šokolaadi-mousse kikerherneste ja kookoskoorega
Neljale
1 purk kikerherneid konservina (400 g, 240 g neto)
2 dl kookoskoort
1 dl toorkakaopulbrit
2 sl vahtrasiirupit või mett
tsipake vanilli
tsipake jahvatatud kardemoni
kaunistuseks terveid mandleid
Pese konserveeritud kikerherned sõelal külma veega hoolega puhtaks. Nõruta.
Pane kõik koostisosad kõrge servaga kaussi ja surista saumikseriga ühtlaseks siidiseks kreemiks. Kontrolli maitset.
Jaga vaht magustoidupokaalidesse – millena võib julgesti kasutada ka kaanega klaaspurki – ning kaunista. Serveerida võid kohe või külmkapis jahutatuna.