Rootslased armastavad magusaid kooke: algretseptis on 4 muna ja 4 dl jahu kohta 4 dl ehk 340 g suhkrut. Meie soovitame võtta 200–250 g suhkrut.
Biskviitpõhi:
4 muna
u 200 g suhkrut
2 dl külma vett
240 g ehk 4 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
näpuotsaga soola
Kattekreem:
200 g võid
170 g e 2 dl suhkrut
2 munakollast
1 sl vanillisuhkrut
Kaunistamiseks:
1 dl kookoshelbeid
Valmista esmalt koogipõhi. Vahusta munad suhkruga heledaks ja kohevaks vahuks. Lisa vesi, klopi läbi, siis lisa küpsetuspulbriga segatud jahu ning näpuotsatäis soola. Sega ühtlaseks.
Kalla hoolikalt võitatud või küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile (u 30 x 40 cm, nn långpanna).
Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 25 minutit, kuni kook on küpsenud ja kenasti helekuldne (kontrolli koogi küpsust puutikuga).
Võta koogipõhi ahjust välja, lase veidi jahtuda.
Sulata või väikeses potis. Tõsta tulelt, klopi juurde ülejäänud ained, siis kuumuta mõned minutid pidevalt segades. Määri saadud vedelapoolsem kreem koogile, puista peale kookoshelbed.
Lõika kook väikesteks ruutudeks ja serveeri kohvi kõrvale.