Pehme piparkook toorjuustuglasuuriga

Pille Petersoo
Juta Kübarsepp

Maitsev jõuluootuse kook nii suurtele kui ka väikestele. Toorjuustuglasuur teeb maiuse eriti hõrguks. Võid küpsetada koogi päev varem valmis ja järgmisel päeval kaunistada glasuuriga.

Koostis:

400 g nisujahu
300 g suhkrut
1 sl kaneeli
2 tl jahvatatud nelki
1 sl söögisoodat
0,5 tl soola
5 dl keefirit või hapupiima
150 g pohlamoosi
100 g sulatatud võid või õli (näiteks rapsiõli)

Glasuur:
200 g maitsestamata Philadelphia toorjuustu
50 g toasooja võid
150 g tuhksuhkrut
Kaunistuseks:
pohli
röstitud sarapuupähkleid

Valmistamine:
1. Sega kuivained omavahel. Lisa keefir/hapupiim ja pohlamoos, viimasena sulavõi või õli. Sega ühtlaseks tainaks, aga ära liiguta liiga palju!

2. Kalla segu küpsetuspaberiga vooderdatud või võitatud koogivormi ja küpseta 200kraadises ahjus 30–40 minutit (kontrolli küpsust puutikuga).


3. Lase jahtuda ja valmista samal ajal toorjuustuglasuur.

4. Võõba jaoks vahusta toasoe toorjuust sõelutud tuhksuhkru ja pehme võiga. Määri koogile ning kaunista pohlade ja sarapuupähklitega.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid