Kümnele
Kakaobiskviit:
300 g keefirit
180 g ehk 3 dl nisujahu
150 g suhkrut
3 triiki sl kakaopulbrit
1 triiki tl söögisoodat
näpuotsaga soola
Vahele:
450 g ehk 3 topsi hapukoort Saare Smetana või muud rasvasemat hapukoort
Kakaoglasuur:
100 g võid
85 g suhkrut
0,5 dl rõõska koort
2 triiki sl kakaopulbrit
1 tl vanillisuhkrut
Kaunistuseks:
nonparelle või marju soovi korral
Kuumuta ahi 180 kraadini.
Valmista kõigepealt kakaobiskviit. Selleks sega esmalt kuivained omavahel, siis sega hulka keefir. Kalla segu võitatud või küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga koogivormi.
Küpseta kohe 180-kraadise ahju keskosas umbes 30 minutit, kontrolli koogi küpsust puutikuga.
Lase põhjal täielikult jahtuda, siis lõika pika terava noaga kaheks kihiks. Aseta alumine tordikiht serveerimisalusele, määri peale paks hapukoor, siis aseta paika pealmine tordikiht. (Seda on lihtsam teha, kui paned koogivormirõnga uuesti koogi ümber – siis ei vaju hapukoor nii laiali).
Glasuuri valmistamiseks sulata või potis tasasel tulel. Lisa suhkur, rõõsk koor, kakaopulber ja vanillisuhkur ning jätka kuumutamist ja segamist, kuni suhkur on sulanud ja glasuur kenasti ühtlane. Kalla pool glasuurist koogile, lase veidi tõmmata, siis kalla koogile ülejäänud glasuur.
Lase enne serveerimist jahedas maitsestuda.
Soovi korral kaunista nonparellide või kodumaiste marjadega.