Manna-hapupiimakook

Pille Petersoo
16.02.2024
Juta Kübarsepp

Vähemagus lihtne kook, mida võib teha nii hapupiimast kui ka keefirist. Tõeline nostalgialaks: algne retsept on pärit Salme Masso pool sajandit tagasi ilmunud raamatust „Valik toiduretsepte” (1974).

12 koogiviilu

 

2 muna

150 g suhkrut

100 g võid

4 dl hapupiima või keefirit

300 g e 5 dl nisujahu

100 g mannat 

1 tl söögisoodat

1 tl vanillisuhkrut

100 g seemneteta korinte, rosinaid või kuivatatud jõhvikaid

Klopi munad suhkruga kohevaks, vähehaaval lisa sulatatud või, hapupiim/keefir ja pestud rosinad. Sega kuivained omavahel, siis sega õrnalt munasegu hulka.

Tõsta tainas võiga määritud ja jahuga ülepuistatud 24 või 26 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi või rõngasvormi ning küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30–40 minutit.

 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid