Maasikad à la Romanoff

Pille Petersoo
25.07.2023
Juta Kübarsepp

Pea 200-aastase ajalooga maasikadessert, siinses variandis hapukoore-vahukoorekreemiga. 

Kuuele

500 g värskeid maasikaid

4 sl suhkrut

4 sl Grand Marnieri vm apelsinilikööri

200 ml külma 35% rõõska koort ehk vahukoort

4 sl tuhksuhkrut

4 sl Saare Smetana hapukoort

 

Puhasta maasikad, eemalda lehetups ja lõika maasikad neljaks. Pane kaussi, lisa suhkur ja apelsiniliköör. Sega õrnalt läbi, siis kata kinni ja pane 1–2 tunniks külmkappi maitsestuma. Sega 1–2 korda. 

Enne serveerimist sega külm rõõsk koor ja tuhksuhkur suures kausis, mikserda tugevatipuliseks vahuks. Siis sega õrnalt juurde hapukoor. 

Serveerimiseks sega maasikad läbi ja pane kuue magustoidupokaali või -kausi sisse. Soovi korral nirista peale veidi kaussi kogunenud maasikasiirupit.

Jaota vahukoorekreem maasikatele. 

Serveeri kohe või pane kuni kaheks tunniks külmkappi. 

NIPP: Peresõbraliku versiooni puhul asenda apelsiniliköör ühe apelsini pressitud mahlaga. 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid