Lihapallid pole iial igavad. Hapukate pohladega vääristatud lihapallid

Ruta Rannu
Lihapallid pohladega. | Shutterstock

Hakkliha ei ole igav ega liialt argine. Kellele ei meeldiks lihapallid, eriti kui nad on hapukate pohlamarjadega vääristatud? Need väikesed mahlakad ampsud viivad keele alla nii kuumalt kui külmalt serveerituna.

Tarvis läheb: 

500 g hakkliha
1 muna
1 dl piima
100 g riivsaia
soola, pipart, muskaatpähklit
1 tl mett
1 tl sinepit
peotäis pohli
praadimiseks õli

Sega piimas leotatud riivsai, riivitud sibul ja lahtiklopitud muna hakkliha hulka. Lisa pohlad. Maitsesta soola, pipra, mee ja sinepiga.
Klopi võimalikult tihedaks, et tainasse ei jääks tühje kohti ja pallid saaksid siledad.
Vormi märgade kätega suupärased pallid ning pane külmkappi tahenema.
Veereta jahutatud lihapalle riivsaias. Kuumuta õli pannil ja prae lihapalle pannil keerutades, kuni need on krõbeküpsed. Tõsta köögipaberile nõrguma.

Sarnased artiklid