Kukeseentega böfstrooganov

Pille Petersoo (Nami-nami.ee)
Kodu & Aed
01.09.2013
Kukeseentega böfstrooganov | Juta Kübarsepp

Mujal maailmas on üsna levinud šampinjonide lisamine böfstrooganovile, aga roog jääb veelgi maitsvam kodumaiste kukeseentega. Kasuta võimaluse korral kindlasti lihaveisefileed või strooganoviribasid – siis on tulemuseks eriti mõnus ja maitsev roog. Lisandiks sobib hästi näiteks kartulipuder.

 

Kukeseentega böfstrooganov  

neljale

praadimiseks õli

300 g lihaveisefileed või strooganoviribasid

soola ja musta pipart

1 sl mahedat paprikapulbrit

1 hakitud sibul

300 g puhastatud kukeseeni

3 sl kontsentreeritud tomatipastat

2 dl rõõska koort

hakitud värsket peterselli

  1. Kui kasutad veisefileed, siis lõika see pikkadeks peenikesteks ribadeks (u 1 × 5 cm).
  2. Kuumuta õli pannil kuumaks, lisa veiseliharibad ja pruunista kergelt läbi. Tõsta liharibad taldrikule, maitsesta soola, pipra ja paprikapulbriga.
  3. Kalla pannile veel veidi õli, seejärel hakitud sibul ja prae paar minutit keskmisel kuumusel. Tõsta kuumust, lisa kukeseened ja prae neid 4–5 min.
  4. Lisa pannile tomatipasta, kuumuta läbi. Pane juurde liharibad koos leemega, siis rõõsk koor ning hauta tasasel tulel veel mõni minut või kuni liharibad on pehmed.
  5. Maitsesta vajadusel soola, pipra ja paprikapulbriga. Puista peale peterselli ning serveeri.
Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid