Kukeseentega böfstrooganov
neljale
praadimiseks õli
300 g lihaveisefileed või strooganoviribasid
soola ja musta pipart
1 sl mahedat paprikapulbrit
1 hakitud sibul
300 g puhastatud kukeseeni
3 sl kontsentreeritud tomatipastat
2 dl rõõska koort
hakitud värsket peterselli
- Kui kasutad veisefileed, siis lõika see pikkadeks peenikesteks ribadeks (u 1 × 5 cm).
- Kuumuta õli pannil kuumaks, lisa veiseliharibad ja pruunista kergelt läbi. Tõsta liharibad taldrikule, maitsesta soola, pipra ja paprikapulbriga.
- Kalla pannile veel veidi õli, seejärel hakitud sibul ja prae paar minutit keskmisel kuumusel. Tõsta kuumust, lisa kukeseened ja prae neid 4–5 min.
- Lisa pannile tomatipasta, kuumuta läbi. Pane juurde liharibad koos leemega, siis rõõsk koor ning hauta tasasel tulel veel mõni minut või kuni liharibad on pehmed.
- Maitsesta vajadusel soola, pipra ja paprikapulbriga. Puista peale peterselli ning serveeri.