Kööginippe. Ära raiska toitu!

Pille Petersoo
03.03.2022
Shutterstock

Seisma jäänud toiduaineid saab edukalt kasutada uue roa valmistamisel. 

* Tahkest saiast saab teha retrohõngulist saiavormi, ent ka siis, kui vanakooli magustoidu vastu huvi ei ole, ei tasu saia raisku lasta. Pane tahkevõitu sai köögikombaini ning peenesta riivsaiaks. Kasuta saadud riivsaia kotlettide ja pikkpoisi sees või näiteks kalapallide paneerimiseks. Hoia kinnises karbis või zip-kottides sügavkülmas. 

* Kui keedetud riisi üle jääb, siis selle kasutamiseks on mitmeid võimalusi. Kui riisi on rohkem, valmista surimi-riisisalatit või Aasia-pärast praetud riisi. Kui riisi on vähem, siis lisa näiteks selge leemega kala- või kanasupile. 

* Maitseroheline püsib kauem värske, kui see keerata niiske köögipaberi sisse ja panna külmkappi hoiule.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid