Kolm head põhjust, miks kasvatada rooma salatit

Kaja Kurg
Pika kasvuaja tõttu saab rooma salatit maitsta alles suve teisel poolel. | Shutterstock

Rooma salati (Lactuca sativa var. longifolia) lehed on hulga suuremad ja tugevamad kui lehtsalatil. Kasvades moodustub piklikümar lehekodarik, mis on pealt vähem või rohkem sulgunud.

Välimuselt meenutab koristusküps salatipea hiina kapsast, kuid lehed on tumedamad ja siledama pinnaga. Pika kasvuaja tõttu saab rooma salatit maitsta alles suve teisel poolel.

1. Talub aedsalatitest kõige paremini suvekuuma ega putku nii kergesti kui muud salatiteisendid.

2. Lisaks toorsalatina tarbimisele saab maheda maitsega lehti kasutada soojas toidus nagu spinatit ja hiina kapsast. Salatipäid võib grillida ja küpsetada.

3. Rooma salatit saab sügisel pikemalt säilitada. Kaeva taimed oktoobris üles ja istuta liiva sisse. Sobivates hoiutingimustes võivad salatipead püsida söögikõlblikena isegi kuni kaks kuud.

Sarnased artiklid