Karulaugu pajaleib

Kodutohter
Shutterstock

Pajaleiba on kerge valmistada, sest sõtkuda pole vaja. Aega võtab ainult taina kergitamine. Karulauk annab kevadise ja küüslauguse maitse.

3½ dl täistera nisujahu

3½ dl nisujahu

1 tl kuivpärmi

2 tl soola

4 dl vett

2 dl hakitud karulauku

3 liitri suurune malmpada

 

Sega kokku jahud ja kuivad ained. Lisa 42-kraadine vesi. Sega kõik ühtlaseks, kuid ära üldse sõtku. Kata kauss rätiku või toidukilega ja jäta toatemperatuurile 12-ks tunniks kerkima.

Kalla tainas jahuga ülepuistatud küpsetuspaberile. Tainas on kerkides muutunud väga pehmeks. Puista hakitud karulauk tainale ja vormi ümmargune päts, tõstes jahuste kätega äärtest tainast leiva peale. Kata päts rätikuga ja lase veel pool tundi kerkida.

Pane malmpada külma ahju ja kuumuta ahi 225-kraadini. Kummuta leivapäts küpsetuspaberilt kuuma patta ja küpseta leiba 15 minutit. Tõsta küps leib potist välja ja pane restile jahtuma.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid