Neljale
4 kõvemat tugeva varrega pirni
pöidlasuurune jupp ingverit
5 dl vett
150 g suhkrut
Mõõda suhkur vee sisse ning sega, kuni see on lahustunud.
Koori pirnid, aga jäta varred tingimata külge. Koori ingverijuur ning lõika ribadeks. Tõsta pirnid keedunõusse, kuhu nad täpselt ära mahuvad, kalla anumasse ka ingveriribad ja suhkruvesi. Keeda väiksel kuumusel umbes tund aega, kuni pirnid on peaaegu pehmed.
Serveerimisel paku soovi korral juurde pehmeks vahuks mikserdatud rõõska koort või pehmet vanillijäätist.
Nipid ja soovitused:
Keeduleem säilita aasiapäraste magushapude kastmete või roogade maitsestamiseks.
Kui keedad leeme väiksel kuumusel paksuks siirupiks, võid seda pruukida jäätise, pannkookide või näiteks ingverikoogi juurde.