Kuldsed ja krõbedad ning kergelt vürtsikad kikerherne-hirsikotletid sobivad hästi taimseks õhtusöögiks.
150 g hirssi (u 2 dl)
400 g purk konservitud kikerherneid
2–3 tl Tai punast karripastat
4 sl hakitud värsket peterselli või koriandrit
4 sl hakitud talisibulat või rohelist sibulat
1–2 sl täisterajahu paneerimiseks
rapsiõli praadimiseks
Paprikakaste:
1 punane paprika
1 sl vahtra- või kasesiirupit
1 sl riisi- või õunaäädikat
näpuotsaga tšillihelbeid
soola ja musta pipart
Sinepidipp:
3 sl pruuni riisi siirupit, vahtrasiirupit või kasesiirupit
2 tl Dijoni sinepit
näpuotsaga tšillihelbeid
Pese hirss hoolega, pane koos 300 ml veega potti ja kuumuta keemiseni. Alanda kuumust, siis kata pott kaanega ja hauta 15–20 minutit, kuni vesi on imendunud, hirss kohev ja õhuline.
Samal ajal valmista paprikakaste. Lõika paprika pooleks, eemalda seemned ja siis haki paprika kuubikuteks. Pane paprikakuubikud potti koos siirupi, äädika ja tšillihelvestega. Kuumuta keemiseni, siis kata kaanega, alanda kuumust ja lase tasakesi podiseda 10–15 minutit, kuni paprika on väga pehme. Tõsta pott tulelt, soovi korral püreesta paprika saumikseriga ja jäta ootele.
Sega kausis keedetud hirss ja nõrutatud kikerherned. Siis sega juurde Tai karripasta ja hakitud maitseroheline. Maitsesta ning vormi sellest 8 lapikut kotletti. Kasta need jahusse.
Kuumuta praepannil umbes 0,5 cm rapsiõli. Lisa kotletid ning prae mõlemalt poolt kuldseks ja krõbedaks.
Valmista sel ajal ka sinepidipp. Vispelda väikeses kausis siirup, sinep ja tšillihelbed omavahel.
Serveeri praetud hirsi-kikerhernekotlette koos paprikakastme ja sinepidipiga.
Nipid:
Võid kasutada poest ostetud karripastat, aga kui vaja, siis vaata, et see sobiks ka taimetoitlastele.
Neid hirsi-kikerhernekotlette saab edukalt sügavkülmutada. Pane sügavkülma enne praadimist, pärast võid pannile panna otse sügavkülmast.